MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Δημιουργία Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου στην Αίγινα- Πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο Αίγινας


Αίγινα 11 Ιουνίου 2013

 ΘΕΜΑ: Δημιουργία Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου στην Αίγινα.

Στο λύκειο αυτό θα έχουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία να φοιτήσουν όσοι διαθέτουν απολυτήριο γυμνασίου και αδυνατούν να εγγραφούν σε ένα από τα λύκεια της Αίγινας που λειτουργούν σε πρωινό ωράριο. Η οικονομική κρίση θα οδηγήσει αρκετά παιδιά στην εύρεση πρωινής εργασίας ώστε να βοηθήσουν την οικογένεια τους. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι να σταματήσουν το σχολείο. Υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μας που έχουν τελειώσει το γυμνάσιο και δεν είχαν την δυνατότητα να τελειώσουν το λύκειο. Για αυτούς είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Τέλος υπάρχουν και οι απόφοιτοι του ΣΔΕ που ζητάνε την δημιουργία του Εσπερινού ΕΠΑΛ.
Προτείνω να ζητήσουμε την δημιουργία τριών ειδικοτήτων. Η μια εξ’ αυτών θα έχει να κάνει με τα Τουριστικά επαγγέλματα, και οι άλλες δύο θα είναι στους τομείς των: Δομικών Έργων και της Μηχανολογίας. 
Εκπαιδευτικό προσωπικό μάλλον υπάρχει για να καλύψει αυτές τις ανάγκες.
Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και μετά χρειαζόμαστε μια ΚΥΑ (κοινή υπουργική απόφαση).


ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δημοτικός σύμβουλος



Σχόλιο ενημέρωσης
 Στην πρόταση  που κατέθεσα στο δημοτικό συμβούλιο είχα την συμπαράσταση και την υποστήριξη  από δημοτικό σύμβουλο , συνάδελφο, και διευθυντή του ΓΕΛ Αίγινας τον κύριο Ιωάννη Πούντο. Ο κύριος Πούντος αντιπρότεινε να το φέρουμε σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο αφού πρώτα εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους. Το αποδέχθηκα και περιμένω τις ενέργειες της επιτροπής Παιδείας όπως υποσχέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ο Πρόεδρος της επιτροπής.
Το θέμα θα το παρακολουθώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου