MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Πρόγραμμα ποικίλης ύλης θα προβάλλει το Google TV


Η Google ανακοίνωσε ότι μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και διαδικτυακές υπηρεσίες, από το CNN μέχρι το Twitter, συμφώνησαν να...προσφέρουν περιεχόμενο για τη νέα υπηρεσία διαδικτυακής τηλεόρασης Google TV.
Οι συμβατές τηλεοράσεις της Sony και οι ειδικοί αποκωδικοποιητές της Logitech αναμένονται στην αμερικανική αγορά εντός του Οκτωβρίου. Μέσω του λειτουργικού συστήματος Android και του προγράμματος περιήγησης Google Chrome, οι χρήστες θα μπορούν να σερφάρουν στο Διαδίκτυο από το σαλόνι μέσω της μικρής οθόνης και ενός χειριστηρίου.

Λεπτομέρειες για το Google ΤV είναι διαθέσιμες στο δικτυακό τόπο Google.com/TV που εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα. Σχέδια για τη διάθεσή του σε αγορές εκτός ΗΠΑ δεν έχουν ανακοινωθεί.

Τα τέσσερα μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα -CBS, ABC, NBC και Fox- δεν έχουν ακόμα υιοθετήσει τη νέα πλατφόρμα της Google, επισημαίνει το Reuters.

Παρόλα αυτά, το Google TV έχει ήδη εξασφαλίσει σημαντικούς συνεργάτες: όλα τα κανάλια της Time Warner (TBS, TNT, CNN, HBO), το NBA και το κανάλι οικονομικών ειδήσεων CNBC. Επίσης, τις υπηρεσίες διαδικτυακού βίντεο της Amazon και της Netflix, τις υπηρεσίες μουσικής Pandora, Napster και VEVO, τις εφημερίδες New York Times και USA Today, καθώς η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο χρόνος θα δείξει αν το εγχείρημα της Google θα πετύχει στο χώρο της διαδικτυακής τηλεόρασης, όπου κανείς δεν έχει σημειώσει εντυπωσιακή επιτυχία.

Ανάλογη υπηρεσία προσφέρει εδώ και ενάμισι χρόνο η Yahoo, ενώ η Apple πρόσφατα αναβάθμισε τη δική της πρόταση με τη συσκευή Apple TV.

irenepan.posterous.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου