MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΑΙΚΤΕΣ


του Νίκου Οικονόμου

 Με αφορμή τις τελευταίες πωλήσεις ποδοσφαιριστών  του Ολυμπιακού θέλησα να καταθέσω τις σκέψεις μου για το θέμα αυτό.
Κοντά στα 21 εκατομμύρια ευρώ έβαλε ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού  Βαγγέλης Μαρινάκης στο ταμείο του συλλόγου.
Το σύγχρονο ποδόσφαιρο στηρίζεται στο σύστημα πουλάω-αγοράζω. Αυτό ισχύει στην αγορά του ποδοσφαίρου, αυτό είναι το δικό της παιχνίδι. Μια ΠΑΕ που σέβεται τον εαυτό της και θέλει να θεωρείται μεγάλη πρέπει να συμμετέχει σε αυτό το παιχνίδι.
Ότι αφορά την πώληση του Τζιμπούρ μια χαρά κίνηση ξένο σώμα ήταν στον Ολυμπιακό. Όσο για την μεταγραφή του Βαϊς καλά έκανε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και τον πούλησε. Όταν ένας παίκτης, όπως ο Βάις, βρίσκεται σε δημιουργική και παραγωγική ηλικία και το   μόνο που σκέφτεται είναι πως θα τα οικονομήσει αυτό κάτι σημαίνει. Ποιό είναι αυτό;  ότι δεν έχει φιλοδοξίες για κάτι καλύτερο στην ζωή του , δεν τον ενδιαφέρει πως θα ανέβει επαγγελματικά αλλά πως θα ανέβει οικονομικά. Μια χαρά είναι για να παίζει μπάλα στο Κατάρ.
Το μεγάλο ντηλ ή πιο ελληνικά η μεγάλη συμφωνία ακούει στο όνομα Κώστας Μήτρογλου.
Ως φίλαθλος του Ολυμπιακού στεναχωριέμαι που δεν θα φοράει ο Μητρογκολ την φανέλα της αγαπημένης μου ομάδας.
Σαν συμφωνία μια χαρά είναι ο Μητρογκολ είναι σε καλή ηλικία για πώληση και σωστά έπραξε ο πρόεδρος. Μην ξεχνάμε ότι ο Μαρινάκης ήταν αυτός που πίστεψε στον ποδοσφαιριστη Μητρόγλου όταν ο Βαλβέρδε δεν τον ήθελε στην ομάδα και τον έδωσε δανεικό  στον Πανιώνιο. Ο Μαρινάκης ήταν αυτός που στήριζε και ντοπάριζε ψυχολογικά τον Μήτρογλου , αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε.
Αν δεν ήταν το παιχνίδι με την Γιουνάιτεντ να μην υπήρχαν τόσες αντιρρήσεις οι οποίες οφείλονται στο χρονικό διάστημα ππου γίνεται η πώληση. Οι φίλαθλοι  περίμεναν την πώληση του Μητρογκολ το καλοκαίρι.
Η συμφωνία αυτή έδειξε και κάτι άλλο ότι ο Ολυμπιακός κινείται σε διαφορετικό επίπεδο, πολύ υψηλότερο, από ότι κινούνται οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες.
Πως πρέπει να κινούνται οι ελληνικές ομάδες το έδειξαν οι κινήσεις του ολυμπιακού βρίσκουν ακατέργαστα ποδοσφαιρικά διαμάντια τα οποία είναι στην ηλικία των 18 ετών . Τα αξιοποιούν και μετά τα πουλάνε στο εξωτερικό και τα οικονομάνε. Αυτό μπορεί να είναι και ένα είδος οικονομικής ανάπτυξης (κατ' υπερβολήν) . Αλλά αν το παρατηρήσουμε καλά  και το σκεφτούμε καθαρά οικονομικά αυτό θέλει η ποδοσφαιρική Ευρώπη από την Ελλάδα.
 Τα πολλά λεφτά έρχονται σε μια ομάδα όταν πουλά παίκτες σε μια ηλικία μεταξύ 20 με 25 ετών. Αυτό θέλουν οι ομάδες που παίζουν στα ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της Ευρώπης.
Αυτοί που πάνε σε μια ομάδα μετά τα τριάντα είναι ξεζουμισμένοι δεν έχουν τις δυνάμεις όση μπάλα και αν ξέρουν.
Εν κατακλείδι το μέλλον είναι οι επενδύσεις σε ταλέντα έτσι θα γίνει και πιο ωραίο κι ανταγωνιστικό το ελληνικό πρωτάθλημα.

1 σχόλιο:

  1. Σωστός. Ο Μίτσελ όμως σίγουρα διαφωνεί, αν τον άκουσες ( ένας γενικά ευχάριστος άνθρωπος ) είπε μετά το ματς με την Ξάνθη ερωτηθής για την πώληση Βάις πως '' ελπίζω να μην έχουμε και άλλη αποχώρηση γιατί η Γιουνάιτεντ έρχεται και η χημεία χαλάει ''. Άρα για εμένα πρέπει να καοιτάζεις και το τάιμινγκ του ντηλ, γιατί ΄τωρα με ενδεχόμενο '' μη πιάσιμο '' με τη μία τουλάχιστον του Βαλντέζ όλοι θα μέινετε με την απορία τι θα κάναμε με Μητρογλου στο Μάντσεστερ........Άρα είναι διττό. Από την μία άψογος επιχειρηματίας, από την άλλη ζημία στη χημεία της ομάδας και εν γένει στην ιστορία της ολόκληρη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή