MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ο Έλληνας-ιδιοφυία του MIT στην Αθήνα!



Μπορεί χθες το κέντρο να ήταν κλειστό, αλλά πάνω από 500 άτομα βρίσκονταν στο Hub events, στο Γκάζι, για να ακούσουν τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, τον καθηγητή-φαινόμενο του MIT.

«Οι Έλληνες το έχουν μέσα τους. Το επίπεδο στα Πανεπιστήμια είναι πολύ υψηλό και τώρα, με το Ίντερνετ, οι δυνατότητες για τους νέους είναι απεριόριστες», τόνισε μετά το τέλος της ομιλίας του.

Επίσης, προέτρεψε τους Έλληνες φοιτητές να ασχοληθούν με την έρευνα από το 4ο έτος των σπουδών τους. «Το καλό είναι ότι είτε γίνονται καταλήψεις είτε διαδηλώσεις στην Ελλάδα, εκείνοι μπορούν να συνεχίζουν την έρευνα!", σχολίασε.

> Σημεία της ομιλίας του

Ξεκίνησε με τη θεωρία της πληροφορίας και τον αγαπημένο του Claude Shannon (του οποίου το paper θεωρεί ότι προσέγγιζε "το θείο"), για να συνεχίσει με την έννοια του αλγορίθμου: από τον Ευκλείδη στον Al-Khwārizmī, από το όνομα του οποίου προέρχεται ο όρος.

Σε άλλο σημείο, εξήγησε πώς η οικονομική θεωρία της δημοπρασίας που χάρισε το Νόμπελ στον οικονομολόγο William Vickrey, βασίζεται σε ιδέα που πρώτος εφάρμοσε ο Γκαίτε, ο οποίος με τη σειρά του ακολούθησε το σκεπτικό του Σόλωνα στην «αντίδοση».

Κατέληξε, εισάγοντας το κοινό στη θεωρία των πολλαπλών δημοπρασιών: τον τρόπο που σήμερα λειτουργεί το Ίντερνετ, τονίζοντας ότι το -ερευνητικό και οικονομικό- στοίχημα είναι να προβλέψεις το αποτέλεσμα όσο οι "πλειοδότες" (χρήστες) διατηρούν κλειστά τα χαρτιά τους (δεν είναι γνωστά στοιχεία για τον καθένα τους)...

Δείτε το βιογραφικό του και τις πολλές διακρίσεις του, αν και είναι μόλις 32 ετών: http://people.csail.mit.edu/costis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου