MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Χέρι - χέρι τουρισμός και αγροτική ανάπτυξη

Την προώθηση λύσεων εντός του 2014, που θα τονώσουν την αγροτική ανάπτυξη και τον τουρισμό και τη στενή συνεργασία ανάμεσα στο υπουργείο Τουρισμού και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπογράμμισε η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σε εκδήλωση για την καταχώρηση 100 ελληνικών αγροτικών προϊόντων, ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) ή Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ενδειξης (ΠΓΕ). Την εκδήλωση διοργάνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με την Ε.Ε. και με την αρωγή του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου.

«Στόχος του υπουργείου Τουρισμού είναι μέσα από την προώθηση των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων να ενισχυθεί ο τουρισμός προσελκύοντας κάθε χρόνο περισσότερους και διαφορετικούς επισκέπτες», τόνισε η υπουργός, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «μακροπρόθεσμα η συνεργασία των δύο υπουργείων θα συμβάλλει στην ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, την ποιοτική αναβάθμισή της και τη μόνιμη πλέον αξιοποίησή της».

Νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης, σε συνέντευξη τύπου σε ξένους δημοσιογράφους οι οποίοι καλύπτουν θέματα Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Ζάππειο, η υπουργός αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στον τομέα του τουρισμού. Ειδικότερα υπογράμμισε τη σημασία του θαλάσσιου τουρισμού και της κρουαζιέρας για την ελληνική και την ευρωπαϊκή οικονομία, ανακοινώνοντας τη διοργάνωση συνεδρίου στις 10 και 11 Μαρτίου.


Η ελληνική προεδρία θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση και στη βελτίωση του καθεστώτος χορήγησης θεωρήσεων σε πολίτες τρίτων χωρών που θέλουν να επισκεφθούν ευρωπαϊκές χώρες. Στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή πρόκειται να επεξεργασθεί πρόταση αλλαγών του τρόπου χορήγησης βίζας και θα κατατεθούν προτάσεις στα μέσα Μαρτίου. Απαντώντας επίσης σε ερωτήσεις ξένων δημοσιογράφων επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι απολύτως ασφαλής χώρα για όλους τους επισκέπτες της, ενώ σημείωσε ότι το 2014 αναμένεται αύξηση του αριθμού των τουριστών, με βάση τις προκρατήσεις, καθώς και στον στόχο για προώθηση της Ελλάδας ως προορισμού δώδεκα μήνες το χρόνο.  

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου