MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Ζεστό αρωματικό κρασί: Πώς να φτιάξετε Gluhwein σε 5 μόλις λεπτά

Τώρα που το κρύα έπιασαν για τα καλά, τι πιο απολαυστικό από ένα ζεστό ποτό. Το ζεστό αρωματικό κρασί είναι ότι πρέπει για τις κρύες νύχτες του Χειμώνα, μας ζεσταίνει και όπως είναι γνωστό «οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου». Ας το φτιάξουμε μαζί σε μόλις 5’!
Ζεστό αρωματικό κρασί: Πώς να φτιάξετε Gluhwein σε 5 μόλις λεπτά

Το κόκκινο ζεστό κρασί αλλιώς gluhwein ή mulled wine, έχει μια μακρά ιστορία που ξεκινάει από τη Ρωμαϊκή εποχή. Οι ίδιοι το ονόμαζαν Wurtzwein και ήταν το ποτό των πλουσίων καθώς τότε τα μπαχαρικά ήταν άκρως εξωτικά και πανάκριβα. Επίσης το χρησιμοποιούσαν και για φαρμακευτικούς σκοπούς.
Σήμερα αποτελεί παραδοσιακό ποτό του Ευρωπαϊκού βορρά. Επιπλέον χαρακτηρίζεται και ως κρασί των Χριστουγέννων. Μπορείτε να το συναντήσετε σε διάφορες παραλλαγές. Οπότε μην διστάσετε να πειραματιστείτε με τη συνταγή που ακολουθεί και να προσθαφαιρέσετε υλικά ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις!

Υλικά


  • Κόκκινο κρασί
  • Πορτοκάλι (φλούδες και χυμό)
  • Ξύλα κανέλας  
  • Γαρίφαλα
  • Κόκκοι πιπεριού
  • Μέλι


Εκτέλεση


  1. Με ένα peeler ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι προσέχοντας να μην πάρουμε το λευκό μέρος γιατί πικρίζει. Έπειτα το στύβουμε.
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κρασί, τις πορτοκαλόφλουδες, το χυμό, τα γαρίφαλα, τα ξύλα κανέλας και μέλι.
  3. Όταν αρχίσει να ζεσταίνεται ανακατεύουμε για να διαλυθεί καλά το μέλι.
  4. Όταν έρθει σε σημείο βρασμού το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε με το καπάκι για 15’ ώστε να πάρει το κρασί τα αρώματα.
  5. Το σουρώνουμε σε ποτήρια κρασιού ή σε καράφα.

Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην βράσει το κρασί.  Κάποιοι προσθέτουν κονιάκ, αστεροειδή γλυκάνισο, μήλο, άνθος κανέλας, ζάχαρη αντί για μέλι κ.α. Καταναλώνεται ζεστό.
Το COOZINA σας εύχεται με αυτή τη συνταγή καλές, χαρούμενες μαγειρικές γιορτές μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου