MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Αρνίσια παϊδάκια με φιστίκια Αιγίνης



30 λεπτά                                 2-4                                              1
Χρόνος Εκτέλεσης            Μερίδα/ες                       Βαθμός Δυσκολίας

 Συστατικά

  • 1/2 κούπα φιστίκια Αιγίνης χωρίς κέλυφος, ψημένα
  • 1/2 κούπα ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
  • 2 κ.σ. κάπαρη καλά ξεπλυμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη (μόνο τα φύλλα της)
  • 2-3 κ.σ. φύλλα μαϊντανού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ελαιόλαδο φρέσκο
  • 2 καρέ αρνιού μικρά ή 6 παϊδάκια αρνίσια μεγάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι


Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ετοιμάζουμε το μείγμα με το οποίο θα αλείψουμε το κρέας μας.
  • Βάζουμε στο μούλτι τα φιστίκια, τις ελιές, την κάπαρη, το σκόρδο, τα μυρωδικά και το ξύσμα και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε ελαιόλαδο σιγά σιγά ώστε να πάρουμε μια πηχτή πάστα. Τόσο πηχτή ώστε να μην τρέχει από το κουτάλι.
  • Κρατάμε την πάστα σε ένα μπολάκι μέχρι να ετοιμάσουμε το κρέας.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 βαθμούς.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάζουμε μέσα τα παϊδάκια μας και τα σοτάρουμε από 2 λεπτά σε κάθε μεριά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  • Αλείφουμε το κάθε ένα με αρκετή ποσότητα από το μείγμα με τα φιστίκια. Θέλουμε να είναι αρκετά παχύ.
  • Ψήνουμε για 4-5 λεπτά στο φούρνο για να είναι μέτρια τα παϊδάκια μας.
  • Αφήνουμε να “ξεκουραστούν” για 5 λεπτά πριν τα σερβίρουμε. 


Tip
Μπορείτε να ζητήσετε από τον χασάπη σας να σας καθαρίσει τα μακριά κόκαλα του θώρακα για να είναι ακόμα πιο εμφανίσιμο το φαγητό. Αν έχετε ένα κοφτερό μαχαίρι μπορείτε να το κάνετε και εσεις.

ΠΗΓΗ:
http://akispetretzikis.com/el/categories/kreas/arnisia-paidakia-me-fistikia-aiginhs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου