MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Μπουτάκια κοτόπουλου με μέλι και χυμό εσπεριδοειδών


Αναμονή: 2 ώρες το λιγότερο       Μερίδες: 4    Δυσκολία: εύκολο
Υλικά συνταγής

8 μπουτάκια κοτόπουλου (κοπανάκι)
Για τη μαρινάτα

ο χυμός 2 πορτοκαλιών
ο χυμός 1 λεμονιού
4 κουταλιές της σούπας μέλι
4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
4 κουταλιές σάλτσα σόγιας
1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
Ανακατεύετε σε ρηχό πλαστικό σκεύος το σκόρδο, το χυμό των εσπεριδοειδών, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, την καυτερή πιπερίτσα, το μέλι και το πίπερο.
Βάζετε μέσα τα μπουτάκια και τα αφήνετε να μαριναριστούν τουλάχιστον 2 ώρες γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα (το καλύτερο είναι να τα αφήσετε 1 νύχτα).
Ψήνετε τα μπουτάκια στα κάρβουνα, την ψηστέρια ή το γκριλ του φούρνου για 25’ περίπου, γυρίζοντάς τα και απ' τις δύο πλευρές.

ΠΗΓΗ: http://www.icookgreek.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου